Youtube’da şöyle bir video’ya rastladım. Amerika’da hemşirelik eğitimi almak isteyenler için maliyetleri karşılaştırmalı olarak anlatmış. Farklı seviyede hemşirelik meslekleri için eğitim ücretleri ve bu eğitim sonunda elde edilen gelirler üzerinden güzel bir karşılaştırma yapmış.
Amerika’da Hemşirelik Eğitim Ücretleri
15 May 2017
İlgili yazılar
Çalışma Şartları • Eğitim • Genel Bilgiler • İş Bulma • Video
Beyza Hemşire ile Canlı Yayın
9 February 2021
Arama Yap
Son Yorumlar
- Kenan Ören on Amerika’da Hemşirelik
- Hamit on Amerika’da Hemşirelik
- Kenan Ören on Amerika’da Hemşirelik
- Sema Kırıcı on Amerika’da Hemşirelik
- Kenan Ören on Amerika’da Hemşirelik
- Sema Kırıcı on Amerika’da Hemşirelik
- Kenan Ören on Amerika’da Hemşireliğin Temel Kavramları
- Damla on Amerika’da Hemşireliğin Temel Kavramları
- Kenan Ören on Amerika’da Hemşirelik
- 48muğla on Amerika’da Hemşirelik
Abi yeterli seviye de İngilizce bildiğimizi ve NCLEX-RN sınavını geçip eyaletin RN lisansını aldığımızı varsayarsak direk hemşirelikten yüksek lisans eğitimine başlayabilir miyiz ? Texas eyaleti için University Of Texas at Austin ve Houston Medical Center bölgesindeki UT Health Science Center at Houston üniversitelerinin Nurse Practitioner programlarına baktığımda bazı uzmanlık alanlarının belli bir sürede çalışma tecrübesi gerektirdiğini ama herhangi bir çalışma süresi şartı olmayan programlarda gördüm. Örn: Akut Bakım alanında 2 yıl tam zamanlı çalışma deneyimi veya Pediatri alanında 1 yıl pediatri deneyimi isteniyor ama Famil Nurse Practitioner aile hemşireliği alanında istemiyor.Son sorum ilgili şartlar sağlandığı takdirde okulumuzu bitirip direk Amerika’ya gelip iş aramak sizce fazla mı riskli ? Belli iş ilan istelerinde Entry Level RN ilanlarının oldukça fazla olduğunu gördüm tabii Enes gelsede işe alsak demiyorlar ama yinede sorayım dedim. Eğer bu faktörün olma imkanı var ise yüksek lisans NP için de maliyetler ciddi anlamda düşüyor çünkü Non-resident dan resindet a geçtiğimiz için okul ücretlerinde yarı yarıya bir düşüş oluyor.Uzun bir soru oldu umarım okursun abi teşekkürler 🙂
Selam Enes. Bahsettiğin okullar bu bölgenin en iyileri ve UT mezunu ve yıllardır burada RN olarak çalışanlar bile girmekte zorlanıyor. Türkiye’de lisans bitirip hemen yüksek lisansa başlamak normal kabul edilebilir ama burada durum öyle değil. Madem RN lisansı almış olacaksın, öncelikle hemşirelik deneyimi kazanmaya başla. Bütün hastanelerin Nurse Residency programları var ama kimse bunun için sana sponsor olmaz. Eğer çekiliş vb bir yolla vize almış değilsen ilk yapman gereken Türkiye’de iyi bir kurumda hemşirelik deneyimi kazanmak. Okul ücreti kısmına gelirsek, Resident olabilmek için 12 ay boyunca burada yaşaman ve çalışman gerekiyor. RN olarak çalışırken eğitime devam etmek daha mantıklı olur çünkü hastaneler eğitim ücretinin bir kısmını karşılıyor.
NP eğitimi için deneyim gerekmese bile sınavı için gerekir. Hadi diyelim ona da gerekmedi, RN deneyimi olmadan NP olarak iş bulman mümkün değil.
Umarım yazdıklarımı çok negatif bulmazsın. Hedefini gerçekçi verilere göre belirlersen daha kolay ulaşırsın. 🙂
Merhaba Kenan bey benim sorum Türkiye’de aldığım lisans diploma puanının Amerika’da yüksek lisans yapmak için herhangi bir önemi var mı?
Cevabınız için şimdiden teşekkürler.
@hazal ABD’de yüksek lisans yapmadım. Muhtemelen en iyi okula girmek istiyorsan önemi olabilir çünkü o okullara çok başvuru oluyor ve bir şekilde sıralama yapmaları gerekir. Ama diğer okullar için önemi olmayacaktır.
Estağfurullah abi aydınlatıcı bilgiler için çok teşekkür ederim . Np programlarına kabul edilmenin o kadar da basit olmadığını öğrenmiş oldum. O zaman en mantıklısı mezun olduktan sonra iyi bir kurumdan en azından 1-2 yıllık bir deneyim kazanmak. Peki göçmen hemşirelere karşı bakış açısı nasıl? Aynı şekilde ilgili şartlar yerine getirildiğinde 1-2 yıllık bir deneyim ile RN olarak iş bulma şansımız nedir? Yeni nesil olarak biraz fazla hızlı ve aceleciyiz biliyorum abi =). Akabinde iş bulma sürecinden sonra hastane ilgili personel için sponsor olur mu o süreç nasıl işliyor acaba?
Türkiye’de iyi bir kurumda Dahiliye-Cerrahi, Acil, Yoğun Bakım, Ameliyathane gibi bir alanda birkaç yıl deneyimle iş bulmakta zorlanmazsın. Tabii İngilizce konusunda da bir sıkıntı olmadığını varsayıyorum. Sağlık sektöründe büyük çoğunluğu göçmenler oluşturuyor, o nedenle olumsuz bir bakış yok. Hastaneler genelde sponsor olmuyor, daha çok hemşirelik ajansları (nursing agencies) bu işleri yapıyor. Ama bunu sadece gerçekten kalifiye gördükleri kişilere yapıyorlar ve karşılığında en az 3 yıl sözleşme yapıyorlar. Verdikleri görevler de genelde pek çok kişinin tercih etmediği küçük yerlerde oluyor. Ama başlangıç için bence uygun bir yol.
Aceleci olmanda bir sakınca yok ama aynı ölçüde çalışan da olmalısın. Özellikle İngilizce konusuna çok zaman ayırmanı öneririm.
Verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim abi. Kendimize bu konuda bir yol çizmemiz için gerçekten çok aydınlatıcı oluyor. Bloğunuzu takip etmeye devam edeceğim yazılarının devamını bekliyorum sağlıcakla kalın.
Aydınlatıcı yazınız için teşekkürler. Maalesef ülkemizin durumu içler acısı. ABD ve diğer gelişmiş ülkelerle bu derece yaşam standardı farklı oluştuğu bir dönem hatırlamıyorum. Geleceğini planlama şansına sahip insanlara iyi bir rehber olmuş.
@enes @helin Çok teşekkür ederim.
Kendi vatananıza milletinize hizmet etmeyin amerikaya gidin.
@esma Tavsiye için teşekkürler, ama ben zaten ABD’deyim. Ülkemde 11 yıl hemşire olarak çalışıp en iyi şekilde hizmet ettim. Amerika’dayken bile bilgi, beceri ve deneyimimi paylaşarak hizmet etmeye devam ediyorum. Bununla ilgili bir rahatsızlığınız varsa sayfamı takip etmeyi bırakabilirsiniz.
selamlar daha önce temaslarımız oldu ama buradan sormak isterim türkiye’de iki yıl anestezi meslek yüksekokulu okumuş anestezi teknikerliği, genel youğum bakım hemşireliği ve geriatri tarzı bir serviste hemşirelik iş tecrübesi olan birisine ne gibi önerilerde bulunursunuz bizim green card’ımız olacak. şuan ingilizce üzerinde duruyoruz. bundan sonrası için ne yaparız tam bilemiyoruz 🙂 saygılar.
Aneztezi teknikerliği eğitimi burada geçerli olmayacağı için kısa zamanda benzer bir iş yapabilecek eğitimi almak en doğrusu olur. Bu sırada da sağlık sektöründe lisans gerektirmeyen bir iş yapmak veya gönüllü çalışmak yararlı olur. İngilizce konusunda ne kadar rahat olursanız o kadar hızlı uyum sağlarsınız.
tabi bir önceki yorumuma ek olarak anestezi eğitiminin eğer hiç faydasını göremez isek bir okula gidip LPN olmak aklımıza gelen en kısa yol çünkü daha ingilizcede var
Kenan Bey, öncelikle merhabalar
Verdiğiniz kıymetli bilgiler fazlasıyla aydınlatıcı olmuş, blogunuzu zaman zaman girip takip ediyorum, ara sıra kıskanmıyor da değilim, tabii kıskanma olayı işin şakası..
Kendi adıma teşekkür ederim, iyi çalışmalar dilerim.
Sena, son yazımı tamamlayıp yayınladığımda her zaman kıskanılacak şeyler olmadığını göreceksin. Teşekkürler.
sabırsızlıkla bekliyoruz.. zorluklarını da bilip ona göre hareket etmeliyiz, değil mi? tşkler
Merhaba kenan bey genel olarak hemşire eğitim fiyatları ne kadar
Eğitim ücretleri pek çok kritere göre değişir, eyalet, şehir, eğitimin seviyesi (LVN, RN veya BSN) gibi. Houston için ortalama bir BSN programı yıllık 20-30 bin dolar civarında. Community College gibi yerlerde yıllık 5-10 bin civarında ücretler bulunabilir.